Ayo Technology

Då var jag hemma igen från simningen med skolan. Det var frivilligt, men eftersom jag redan hade vaknat + ville förbättra mitt resultat så drog jag dit. Tjugo minuters simning blev det, förra gången klarade jag 19 längder ( 17 enligt läraren ) och idag klarade jag 20 längder. Hade typ en minut kvar, men chansen att klara en längd till var så pass liten så att jag stoppade där. Nådde iallafall mitt mål och får VG i simningsdelen. Nu gäller det att försöka springa på VG på coopers-testet och hoppas starkt på att jag får VG i betyg.

Har suttit och pluggat Kemi hela veckan och mer kommer det att bli. Igår satt jag drygt en kvart med en uppgift innan jag kom på hur jag skulle göra, fick fram rätt svar, men i fel enhet. Ajjah, får väl ta och fråga läraren imorgon..
Första NP är avklarad, nu återstår läs-/hörövning i engelska, fysik, matte och Kemi. Well, det är bara till att kämpa och hoppas på det bästa.
Ska tillbaka till skolan snart, TB-dag. Det vill säga att projektarbeten visas upp och sånt där. Nästa år är det min tur och jag har ingen aning om vad jag ska göra, inte ens vem jag ska jobba med .__.

Två lektioner imorgon sen LOOOOOOV. Eller ja, fyra dagar. kommer bli nice :D

Tre dagar kvar ...

Btw, akustiska låtar låter nice och det är mycket fint väder ute! 20° c :D

//Camilla ^^

Change the color of the sky

Tre veckor sen bloggen uppdaterades sist. Aff, mycket har hänt men jag orkar typ inte berätta allt, så får väl ta allt kortfattat istället.
Klarade prövningen i Företagsekonomi yees (Y). Det var det viktigtaste iallafall. Mina andra ämnen går som de går, vill ha VG i engelska B också, men som det ser ut nu så kommer det nog inte att gå .__. Får väl se hur det går på nationella/ Fonetik-provet. Nationella på tisdag, writing-delen, måste hinna läsa övningshäftet ett antal gånger innan det. Hör-/läsförståelse blir betydligt svårare eller, hörförståelsen iallafall ooh, känns som om det kommer gå åt helvete >.<

Slutrprov i Kemi om två veckor, och vi har en lektion kvar .__. , det gäller alltså flera timmars självstudier om jag ska kunna klara provet. Men det är inte lätt att plugga om man inte har facit så att man kan kolla om man räknat rätt.

Här kommer några uppgifter som jag hoppas ni kan hjälpa mig med..

1. Metan förbränns i luft enligt reaktionsformeln   CH4 + 2 O2 --> H2O + CO2

Hur stor massa får vatten vid förbränning av 120g metan?

2. En silvernitratlösning har koncentrationen 0.110 mol/ dm^3. För ett experiment behövs 0.100g silverjoner. Hur stor volym av lösningen ska man väga upp för att få den angivna massan silverjoner?

3. En av de reaktioner som sker i masugnen när man framställer järn är följande:
Fe3O4 (s) + 4 CO (g) --> 3 Fe(l) + 4 CO2 (g)

Hur stor volym kolmonoxid, CO, av temperaturen 25 grader Celsius och trycket 100 kPa går åt för att reducera 23.1 kg av järnoxid, Fe3O4?

Det är de som jag inte kommer på hur jag ska räkna

Svaren till dessa är:
1. 270gram
2. 8.42 ml
3.9.89m^3

All hjälp uppskattas. :)

Inte mycket kvar nu, endast fyra dagars skola nästa vecka. Är ledig på fredag 1:a maj och måndag som är studiedag. Den helgen blir det mycket plugg på, men kommer även spendera lite tid på Valborgsmarknaden nere i stan, det är ju trots allt min födelsedag :).

Nu ska jag plugga vidare!

//Camilla


Got me in a haze running for cover

Nu är det efterlängtade lovet här och jag måste plugga minst fyra-fem timmars företagsekonomi varje dag, hm, ett lov att se fram emot alltså. Men nej, trots att jag måste plugga så mycket så ska det inte hindra mig ifrån att göra det jag känner för, det är bara till att gå upp tidigare och sen så fixar sig resten ^^.

Dagen började med Japanska, vi hade kalligrafi, skrev på rispapper och sånt. Lektionen slutade och jag stack till Tych för att söka upp en ekonomilärare och bad honom förklara lite stuff, sen typ i slutet så började han babbla om hur irriterad han var över att hans adapter till datorn hade gått sönder, vafaan? xD
Historia next, diskussion kring nationaliteter och stater, inget annat. Prov vecka 17 ajjah, efter historian så var det dags för svenska. Vi kollade klart på filmen " Of men and mice " och därefter slutade vi. Det var typ en rast på 50min innan kemin skulle börja, segt >.<
Jag spenderade tiden med att leta efter godisklubbor som elevrådet hade gömt runt om tych, haha, typ 300(!) klubbor hade de köpt in och gömt lite överallt. Men eftersom man redan kunde leta vid 7.30 tiden så fanns det knappt några kvar >.<
Anyway, även om jag hade hittat så hade jag nog inte ätit den, ville mest ha den typ som prydnad eller något xD. Iallafall om någon undrar hur stora klubborna var, så är det exakt såna som man kan köpa under fesivalen, dvs inga såna enkronors-klubbor.

Nu måste jag ju ta och berätta om min framgång när det gäller träningen. I onsdags så lyckades jag jogga non stop i 30(!) minuter!!!!! Okej, det kanske inte låter så värst mycket, men för mig som har gått från att ha sämsta konditionen ever, till att kunna jogga längre än 15minuter ( om man ska tro min idrottslärare så har man "dålig" kondition om man inte kan jogga/springa i en kvart) så är det ett stort framsteg!
Men själv tycker jag att det bara är skitsnack, att kunna jogga non stop i 10 minuter är redan riktigt bra!!! Var där igår och då kunde jag tyvärr "bara" 25minuter. Menmen, nu är jag på gång, även om det tog en tag innan jag började seriöst. Ska försöka hålla mig till schemat och dra dit fyra gånger i veckan!

Anyway, på måndag blir det äntligen shoppingtur i Malmös nya köpcentrum. Hittar jag inget där så finns ju alltid Triangeln.

Nu ska jag kolla på filmen på ettan!

//Caam

RSS 2.0