Studentmössa utprovning

Idag testade vi studentmössor/kläder. Det var rätt kul faktiskt, fast allt verkar kostar sååå mycket...få se sen när skolan öppnar upp sidan och jag väljer till de grejerna jag vill ha. En kille i min klass har redan beställt för 2000+ kr typ...ja vissa har ju råd.

Egentligen så skulle jag har redovisat idag, men det blev inte så pga studentkläder-provningen som egentligen skulle bli framflyttad eftersom sv-läraren vägrade ställa in sin lektion. Men så blev det ändå tydligen, för när vissa av oss gick upp dit vid 12 så var det helt tomt i klassrummet haha. Ajjah, så jag stack hem för att käka o sen tillbaka till skolan.

Projektarbete :@ ... har iallafall snackat med en annan lärare som för övrigt verkar va väldigt sträng. Det jag vill göra är tydligen ganska " komplicerat" om jag inte har tillgång till någon slöjdsal - som jag måste ordna själv förstås..,
Sen så skulle materialet kostar mycket...1000kr minst :/. Ajjah, vet inte hur det blir nu...måste snacka med min mentor först innan jag tar mitt beslut. Hoppas då att jag får min mentor som handledare och inte han som jag snackade med idag (A)

Nästa vecka öppnar PISTACHIA upp i HBG. De kommer sälja samma saker som Tasty house(samma ägare)  + cold stone glass, typ att man kan välja nötter eller godis på själva glassen så fixar de det där. Ja, jag tror att det kommer blir bra efter Tasty house's framgångar(?). Såå nästa onsdag, på järnvägsgatan 11 ( snett mittemot knutan) öppnar denna butik upp!!

Slutar dock sent på onsdagar, men ska dit iallafall...ses där ;D

//Camilla

Sept. 18, 2009

Då var det äntligen fredag. Ingen väckarklocka på tre dagar eftersom jag börjar sent på måndagar ^^.
Veckan har gått snabbt, hade projektdag i tisdag men jag har inte lämnat in projektplanen ännu, jag har några idéer men måste snacka med vissa lärare först för att få reda på om skolan har tillgång till material och sånt.
För övrigt så jag har redovisning om fotografering/kameran på onsdag. Tyvärr så har Kit inte gjort ett skit, jag var verkligen irriterad på honom idag. Vi fick uppgiften för typ två-tre veckor sedan, visserligen så fick jag reda på att vi skulle redovisa i onsdags men ändå!! Kit visste att det var redovisning och inlämningsrapport, men ändå så gör han inget. Jag sa åt honom igår att han skulle göra det, åtminstonde plugga på lite om fotografering så att han hade ett begrepp om vad det handlade om och att vi på så sätt skulle kunna dela upp redovisningen. Men nej, idag när jag frågade honom så sa han " jag hann inte ". Liksom, hur svårt är det att gå hem och söka " fotografering" på google och sen läsa lite om det? Hade säkert inte ens tagit en kvart..
Jag tror att det här är sista gången som jag någonsin arbetar med honom igen, haha han vill fan bara ha lov,sovmorgonar och sluta tidigt. Idag när han skolkade från första lektionen och sen fick reda på av några klasskompisar att de som inte var där imorse var tvungen att gå på eftermiddagslektionen. ( Vi har inte samma inriktning så vi hade inte gemensam lektion, och de har samma lärare både i programmering och databashantering.) Iallafall så sa han " fan då ska jag också dra", och så gick han till läraren för att snacka. Om han fick ledigt vet jag dock inte..

Visserligen så är det kanske lite synd eftersom han riskerar ett IG/ streck i svensk betyg. Men å andra sidan så är det bara han själv som påverkar det och ingen annan.

Ajjah, imorgon ska jag och Jenny fixa en " english breakfast" med korv, ägg, bacon och bröd!! Det ska bli gott!! Idag så lagade Jenny kyckling i rödcurry med kokosmjölk, det var gott som fan!! :D

Ska nog dra till Rusta imorgon också och kolla efter resväskor..

Nu ska jag fortsätta att plugga in fotograferingens historia, om inte Kit har läst på något till på måndag så tänker jag fanimig redovisa ensam...haha

// Camilla

Projektarbete = problem

Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska göra för projektarbete. En sak är i alla fall säker, jag jobbar ensam eftersom Kit "bara" satsar på ett G och vill göra något enkelt så att han slipper vara kvar i skolan sent på dagarna.
Själv så satsar jag högt, jag vill gärna vinna de 4000kr som står på spel, men då måste jag nog göra något stort. De som vann förra året hade gjort robotbygge och ett " dead or alive " liknande spel. Alltså jag måste göra något i klass med det.

Jag vill skapa en produkt och funderade ett tag på att också bygga en robot, men material till det är alldeles för dyrt. Annars så hade en ukulele varit kul att bygga, men jag kommer inte behöva lägga ner 100 timmar på det som lärarna säger att man ska. Det kan ta en vecka max och sen vet jag inte hur stor rapporten måste vara då.
Först så funderade jag på att göra något med vindkraft (att tänka på miljön hade säkert gett mig en skjuts till de 4000kr haha ) men vet inte riktigt hur jag ska sätta ihop alltihop. Att jobba ensam gör nog grejen lite svårare, vet dock inte om jag ska försöka övertala Kit att jobba med mig istället så att det underlättar för oss båda.

Jag måste maila min lärare snart och lämna in min idéskiss, måste bara bestämma mig för vad jag ska göra...

Kom gärna med förslag(A)

//Camilla

Tisdagen den 1/9

Nu har skolan börjat på riktigt. I tordags fick jag reda på att jag ska göra ett "projekt" i Teknikutv och företagande, vi jobbar i grupper och ska skapa en proudukt och marknadsföra den osv. Som om det inte räckte med projektarbetet -.-'. Dessutom är jag inte särskilt förtjust i läraren, lovar, jag måste vara den enda eleven som inte gillar honom. Men liksom, han är konstig (ärligt talat!!) xD okej, jag ska inte snacka skit om honom, men jag orkar inte med hans kommentarer ibland -.-'

Har första lektionen i samhällskunskap imorgon, hoppas det blir bra! Vissa säger att läraren är skitsträng och med min klass så kommer det säkert att bli en katastrof. Oh, ibland önskar jag att jag hade hamnat i en lite bättre klass, med mindre snobbiga kaxiga ungar som vill vara coola genom att käfta emot en lärare -.-'

För övrigt så har det funkat bra i de nya kurserna, har dock ett arbete i svenska + redovisning + rapportskrivning att göra, men det är sista terminen så det är bara till att hålla ut!!

Imorgon ska idéskissen för projektarbete lämnas in, är fortfarande osäker på vad jag ska göra så, ja hoppas någon kommer med bra förslag haha :D

Börjar 10.10 imorgon och det innebär sovmorgon till SENAST 09.40 (Y)

//Camilla

RSS 2.0