Update # 2

Nu har jag gått tre-fyra veckor i skolan. Lärt känna nytt folk och fått känna hur studier på universitetet går till. Visserligen så läser jag matte och fysik på "gymnasienivå" men undervisningen är som andra kurser på universitetet.
Matten fungerar bra och jag tror inte att jag kommer få några större problem med det på tentan. Har en tenta i matte D och en i matte E.

Fysiken är jag orolig över dock, vi har två tentor i den varav en är i början av mars. Fysik har jag alltid haft problem med, det är så mycket man måste komma ihåg och läraren förväntar sig att vi ska ha alla baskunskaperna med oss sen fysik A. Men det är säkert två år sen jag sist läste fysik och ja övar man inte så finns det ingen chans att man kommer ihåg formlerna.

Anyway så har jag fått tillbaka min mobil! Det gick hyfsat fort, inte ens en vecka. De har bytt ut systemkontak(t) och ny mjukvara dvs Android 2.1! Mobilen har fått en helt annan "form" och nu fungerar 3G perfekt också. Så snart ska jag börja tanka appar ^^.

Mailat comwiq om nytt kort men ännu inte fått svar, är säkert en månad sen jag gjorde det..snacka om sega?

Kanske borde ringa istället...

//Camilla

Lördag

Okej, nu är mobilen på lagning. Jag hoppas på att de inte hittar något fel som inte täcks av garantin. Men telefonen har egentligen varit konstig lite då och då, först dålig batteritid - blev bättre - nu sämre igen, sen så kan jag inte skicka sms :(. Det bara la av...så nu är jag tillbaka med min Nokia med POLYFONSKA ringsignaler, haha minns fortfarande hur populärt det var innan...

Anyway sjukt lång dag egentligen. Åkte till NetOnNet runt halv tolv, steg av vid Biltema och gick skitlångt för att komma dit. Sen tog jag en genväg ( som jag upptäckte när jag var påväg till netonnet) tillbaka till en annan busshållsplats. Tog 22:an och tänkte hoppa av vid garnisonsgatan för att sedan handla på MAXI, men missade stationen. När jag insåg att jag hade missat stationen så tryckte jag på stopp direkt ( i hopp om att det inte skulle vara alltför långt avstånd mellan de, men det var det.

Jag hade ju tryckt så det var bara till att hoppa av när bussen stannde, då hörde en man ropa bakom mig " NEEEEEEJ, STOPPA DEN ". Av någon anledning så tänkte jag " okej, jag kan kanske hoppa på bussen igen och åker till Stattena för att sedan byta till 1:an " Så jag stoppade bussen och frågade om jag kunde åka några stationer till, busschauffören sa att det var okej. Tur!
Mannen som var bakom mig hade tydligen släppts ur häktet och hade inga pengar så han tjatade på busschauffören om gratis ride...vilket han också fick, men hörde att chauffören sa " Bara denna gången, nästa gång blir det polisen direkt "

Jag vågar knappt tänka på vad som hade hänt ifall jag INTE stoppat bussen och stått ensam på busshållsplatsen med en man som precis släppts ur häktet, nu vet jag iofs inte vad han var häktad för, men eftersom han hade en ölburk i handen ( och luktade alkohol) när han steg på bussen så antar jag att han inte var särskilt nykter..
Okej det hade nog inte varit så farligt, men vad skulle jag svarat ifall han frågade mig varför jag inte stannade bussen? xD

Anyway, hoppade av bussen och bytte till 1:an och åkte vidare till Maxi för att handla lite. Kom hem runt 14, satte mig och pluggade samtidigt som jag tvättade.

Ja, det var min dag det!

//CAM


Plugg plugg plugg

Nu har det dragit igång på riktigt. Jag har suttit varenda kväll sen förra veckan och pluggat matte och fysik. Matten funkar bra hittills men fysiken är sjukt svår.
Tankar från gymnasiet kommer tillbaka och jag förstår varför jag inte läste det då, det är alldeles för mycket att komma ihåg helt enkelt.

Det är ju inte bättre när fysik-boken är på ENGELSKA och lärarna..ja de är som är.
Föreläsaren verkar vara väldigt nervös hela tiden och använder orden "ja, eh,jaha" hela tiden...som om hon inte själv förstår vad hon lär ut 8-).

Sen läraren som vi har på "övningstimmarna" förklarar inte alls utan bara berättar vad man ska göra xD. Ibland så måste han "hämta" sina egna figurer och visa tex hur ett diagram för vektorer ser ut, inte ens där finns det lösningar till hur han fick fram till rätt svar xD. Det lär kräva väldigt mycket självstudie ifall jag ska klara av fysiken.

Matteläraren är jag väldigt nöjd med. Han förklara väldigt bra och jag fattar i stort sett allt som han säger på föreläsningarna, gör jag inte det så förstår jag det när han förklarar på övningstimmarna.

Idag har jag träffat BETTY! Vi var käkade på MAX och såg Meet the parents: Little fockers på bio ^^. Den var lik de tidigare filmerna och väldigt rolig. Btw. fick en skitnice klocka + mobilsmycke + tandborsthållare av henne från Hong Kong. THANKS!! :D

And, jag har gått från att sova fram till 12 om dagarna till att stiga upp halv åtta på morgonen. Är så trött om dagarna så hoppas jag vänjer mig snart.

//CAM

Teknisk Bastermin

Har gått i skolan i två dagar nu. Vi hade en liten introduktion med en massa information igår och idag hade vi lektioner där vi repeterade matte/fysik. Matten tycker jag är helt okej..än så länge, imorgon ska vi repetera sinus/cosnius..något som faktiskt är helt nytt för mig!
Fysiken är värre och läraren är inte världsbäst på att förklara. Hade en uppgift där jag skulle ´räkna ut arean av en kvadrat som var 3300 feet.
Så skrev han på mitt block 3330ft=1,609m. 3330*3330ft/1,609^2. 3330*1.609 och blabla. ( Vet inte om jag skrev exakt rätt nu...men det jag menar att jag verkligen inte fattar ett skit när han "förklarar"

Som tur så är det inte han som jag kommer ha på föreläsningarna, utan bara på "övningarna" och förhoppningsvis så kommer det finnas andra lärare tillgänliga.

Min mattelärarare är helt okej, han påminner mig väldigt mycket om den läraren jag hade på gymnasiet, de har tom samma handstil! xD

Anyway, mitt schema verkar helt okej, för det mesta är det 8-15 med en timmes lunch, men har dagar då jag slutar 17 och dagar då jag slutar 12 ^^.

Ska sätta mig i helgen och plugga sjukt mycket! Måste klara alla delkurser + lab för att få platsgaranti på deras utbildningar..


Update #1

En snabb uppdatering om det fortfarande finns folk som tittar in här HAHAAHA.

Jag har avslutat mina kurser i Kinesiska, betyget har jag inte fått reda på men hoppas på VG.
Kom in på teknisk bastermin i Lund ( Hbg ) efter andra urvalet. Jag var nästan helt inställd på att jag skulle få läsa i Malmö ( resultat efter första urvalet...) eftersom de hade redan tagit in 42 styckna och de "har" 30 plaster. Jag var reserv 6 så jag tänkte att fler än 10 måste tacka nej ifall jag skulle få en plats ( om man räknar att de bara tar in 30 efter andra urvalet ) men det visade sig att de tog in 36 efter andra så jag kom in ^^.

Snart är det dags att börja plugga ordentligt! Jag har haft det otroligt soft det senaste halvåret, men nu är det dags för "riktiga" studier.

Tillbaka till matte med linjära funktioners derivata, fysikens räkna ut energin av en boll som faller från en viss höjd och "teknisk orienteringskurs" som jag inte vet vad det är..

Upprop nästa onsdag! Wihu, det ska bli kul och börja leva universitetsliv på riktigt ^^

// CAMILLA

RSS 2.0