Valborg

Kom precis hem efter en kväll på tivolit nere i stan. Gick ut med Melissa, Zinajda och hennes två syskon vid 20 tiden. Var inte så jättemycket folk och knallemarknaden hade redan börjat plocka undan. Anyway, vi drog till Mc för att de skulle käka. Sen så ville jag tillbaka till tivolit så jag drog dit med Zinajdas syskon, medan de två stannade kvar på knutpunkten.

Vid tivolit köpte jag en munk, de hade bara cholkaddoppade och vanliga, så jag hoppas på att det finns fler stånd(?) som säljer med fler smaker.

Anyway, vi gick rundor runt claw-machines, för Emin ( Zinajdas lillebror) ville såå gärna fånga något till Zinajda. Han funderade först på att försöka ta en rugby-boll till sig själv, men sen bestämde han sig för en nalle till sin syrra. Han var lite rädd att han skulle missa så jag fick upp den på tre försök...

Det är sjukt, man borde bara gå förbi de maskinerna egentligen. För det första så händer det inte ofta att man får upp det man vill ha första gången. Är det något som man VERKLIGEN vill ha så försöker man klart fler gånger...utan att räkna hur mycket det egentligen kostar så kanske man gör sig av med 100 kr -> 10 försök på en nalle. Sen så händer det också att man lyckas fånga nallen/whatever men innan den nått hålet så trillar den ofta ner igen. Och såklart tänker man " shit, det är ju skitenkelt nu, och försöker ytterliggare några gånger "

Hatar egentligen att försöka på mig såna maskiner, men testade idag för att Emin så gärna ville det. Så jag försökte efter att vi bett en man som sköter maskinerna att ta upp vissa nallar för att det skulle bli lättare.
Tog som sagt tre försök, men det var ändå kul då såna som står och kollar på en kommenterar :p.

Sen har jag inte gjort mycket mer...hade prov imorse och det gick inte vidare bra. En annan sak som jag märkt är att jag lätt blir stressad om läraren vandarar rundor i klassrummet, går runt till varje elev för att kolla vad han/hon har skrivit på sitt prov. Ibland så kommer de fram till en, kollar och sen "slår" en på ryggen och mumlar något, eller så tittar de på provet och skakar på huvudet? OMG låt mig va? xD

Anyway, imorgon ska jag nog ner till tivolit med syrran och pappa. Sen på söndag fyller jag år så får se vad jag ska göra.

Snart STUDENT och jag kommer nog inte ha någon fest. Dock ska jag till Ängelholm på kvällen för att gå på en "studentfest" men då ska jag såklart fira själv också :D

L Ä N G T A R till S T U D E N T E N

// CAM


Kickboxning II

Idag har jag tränat kickboxning igen. Det var sjukt nice men också jobbigt, lite annorlunda övningar än förra veckan, men det var också två helt olika instruktörer.
Det sjuka var att denna instruktören tog det FÖR seriöst. Typ vi hade en övning då vi skulle slå fyra slag, sen "putta" bort varandra. Så kom han då när jag höll på att slå på Zinajda när hon höll i de mitsarna, så tar vi det lite lugnt och försöker " putta bort varandra" och så ja kommer instruktören och tar i och putta både bort mig och Zinajda. Sen så var han inte särskilt fräsh då jag kände att hans hand var helt svettig när han toucha mig :'|.

Vi gjorde några gemensamma övningar också, och det är rätt kul och se vilka som går inte för det seriöst. Känns som man har mycket förutsattade meningar när man är där. Finns en man som är värsta biff HAAH och typ man ser att han riktigt ger allt på det han gör. Så hade vi en övning då hälften av personerna håller i mitsar och andra halvan har handskar på sig. Sen så går man då en runda och ja...jag stod och höll i mitsen då han kom fram till mig och jag tänkte "shit..." men han slog inte hårt alls!!! Jag kände knappt något, sen så kom det en lite "klenare" man som jag då tänkte " han slår väl inte så hårt" men det gjorde han!! Shit aså, fick verkligen skitont och ja...träningsvärk imorgon.

Imorgon så är alla(?) lektioner inställda, så jag går till skolan vid 12, förbereder mig inför TB-dagen och sen är jag där till 16. Skönt att jag inte har lektion före iallafall :-)

//Camilla

Loppis

Idag gick jag upp klockan sju för att förbereda mig inför loppisen som jag skulle ha idag. Jag stod non-stop från klockan 07.45 - ca 13.30 för att sälja. Det var iskallt och mina ben tappde känslen ganska snabbt. Min pappa stod med mig och hämtade fler grejer när det behövdes. ( Bra att bo nära så allt inte tar så långa tid ^^ )
Vid 9-10 tiden kom syrran och stod där hon med, sedan gick hon vidare till OJ och handlade. Vid 11-tiden kom syrran med mat :D :D :D. En macka och varm Oboy, kan säga att det passade bra då jag kunde ta en liten paus för att äta + dricka varm dricka :D :D.
Anyway, loppisen gick oväntat bra!! Vi tjänade 500kr +!!!!!!!! Så, trots kylan och fem timmars stående så var det lätt värt det :D. ( Det bara blev så att vi inte tog med en stol ut, men nästa gång tänker vi ta platserna där det redan finns bänkar ^^ )
Klart gjorde jag inte allt själv, både syrran och pappa hjälpte till då min kompis sent igår lämnade återbud.

Vid 14-tiden stack jag ut på stan med Zinadja och hennes syrra. ÄNTLIGEN har jag hittat en klänning till bröllopet ^^. Dock känns den liiite för stor så ska nog dit på måndag för att byta, de får in fler då med mindre storlekar. ( Kan visa en bild på den någon dag..)

Imorgon blir det BIO med syrran för TOY Story 2 i 3D och senare på dagen blir det träning ^^

Lite slarvigt skrivit kanske, men just nu är jag helt slut. Jag har varit vaken sen 6.30 och så har jag gjort mycket idag ^^

Och ja, idag har det varit en bra dag :-)

// Camilla

Tetris

En ny design, även denna gången är den inte helt fullförd. Ni ser att inläggen är mindre än bannern, men tills jag har ändrat det så kan vi säga att det ska vara så :D

Sen så ska jag fortsätta att rita på bannern, vill ha den tetris-insprirerad så jag har suttit och ritat tetris brushers till PS.

Anyway, snart är det film på TV. Return to the house of the haunted hill...

Imorgon blir det upp redan 7.00, såå tidigt har jag inte gått upp på länge. Loppis på Mäster Palm, hoppas på storvinst imorgon alltså!

//Camilla

Dot

Idag var jag och hämtade två biljetter till Toy Story 1&2 3D bio. Filmerna kommer att visas under helgen men jag kommer endast gå på söndagen eftersom jag är upptagen under lördagen. Istället får Jenny biljetterna så att hon kan kolla...

På lördag ska jag upp redan 7.30 för att ställa ut "Loppis" på mäster palms plats. Min vän tjänade tillsammans med sina syskon 500 kr, så jag hoppas på storvinst på lördag ;).
Nästa vecka på torsdagen är det TB-dagen då vi treor visar upp våra projektarbeten.
Fredag nästa vecka är det sista provet i " Teknikutv. o företagande" och vi gick precis igenom uppgifterna idag. Trevligt trevligt...Ooh, ska bli såå skönt och slippa läraren.

Sen kommer det tivoli och så blir det Valborgsmarknad från fredag - söndag! 30april - 2 maj.
Nästa söndag är det även min födelsedag!

Efter det rullar allt på, nationella i matte C är väl det sista "stora" som vi har kvar...
Vi hade prov förra veckan och jag blev extra nöjd med mig själv eftersom jag klarade uppgiften för MVG. Dock hade jag ine tillräckligt många poäng för det, haha mina poängen räckte inte ens till ett VG, men ändå jag var den enda som klarade den uppgiften ^^-

Sen...SEN är det äntligen STUDENT!! Jag har längtat så mycket den senaste tiden, och snart är den äntligen här :D

Måste till Väla också, dags och leta efter en klänning till bröllopet och (studenten) :D

//Camilla

Kickboxning

Jag var och tränade kickboxningspass tillsammans med Zinajda idag. Det var sjuukt jobbigt, och tog mycket på både arm-och benmuskler :p.
Vi lärde oss olika boxnings-och sparkteknik, som vi körde på intensivt i mer än en halvtimme. Man arbetade två och två och på den sista övningen skulle man jobba fyra tilsammans. Meningen var att man tävlade mot varandra ( jag och Zinajda mot en man o en kvinna).
Zinajda och mannen (xD) höll i den mitsen(?) -> (kudden som man slår på) och jag och den kvinnan hade handskar på oss. Så skulle vi springa fram och tillbaka (motsatt håll) och slå 10 slag på mitsen som mannen och Zinajda höll i ( de bestämde vilka slag man skulle göra) så ja, målet var att man skulle hinna ikapp den andra som också slog.
Det var riktigt jobbigt att springa, och jag slog så fort jag kunde för att hinna ikapp hon andra...men när jag var på väg tillbaka så stod hon fortfarande framför Zinajda och boxade...så var det i stort sett hela tiden...ja så jag "vann"över henne.
Vi bytte sida senare och då när mannen kom fram till mig och skulle boxa så tänkte jag " Han ser väl att jag är liten så han tar nog inte i..." men jag hade fel, det kändes som om han tog i det hårdaste han kunde, för jag fick väldigt ont. HAHAHAH, fast efter många slag och då han såg att min arm "flög" åt sidan i det sista (hårdaste) slaget så lugnade han ner sig i nästa omgång.

Det känns som värsta sämsta förklaringen, men hoppas ni fattar ändå..'

Det var ett jobbigt pass, men jag lärde mig något och hade kul! Känner att armarna och benen är helt slut, så kommer nog få träningsvärk imorgon, men det är det värt..

Ni borde testa på någon gång, finns ju massor olika som ni kan välja mellan. Man kan ju boka en gratis träning, men jag är osäker på om det gäller gruppträning också eller om det bara gäller gymträning.
OM det gäller gruppträning också, så tycker jag ni ska testa på det :), gratis är (Y)

Nu ska jag sova!

/ CAMILLA \


-

Detta valde jag till universitet

1. Kinesiska I Distans 30hp. 0 obligatoriska träffar - jag läser hemma hela terminen
2. Civilekonom inrikning kinesiska, 270 hp Lund
3. Interaktionsdesign 30hp. Malmö
4. Spelutveckling 180 hp Malmö
5. Datasystemsutveckling 180hp Hässleholm.

Allra bäst är ju att jag kommer in på mitt första handsval, för då läser jag en kurs till hösten och sen nästa termin läser jag upp mina betyg på Campus och till nästa höst söker jag in på Civilingenjörsprogrammen.
Om jag inte kommer in på mitt första handsval så hoppas jag såklart på andrahandsvalet, och om det är kul så fortsätter jag såklart med den utbildningen, annars hoppar jag väl av mitt i och väljer något annat...

// Camilla

Deadline 15 april

På torsdag ska ansökningen till universitetet vara inskickad! Kinesiska var något som jag blev intresserad av när jag var på besök på LTH i höstas, hittade först inte utbildningen så jag valde Cilvilekonom med inriktning kinesiska.
Pratade med Jonny om det, som kollade upp broshyrer som han tog och skickade länkar till mig.

Nu hittade jag utbildningen och tyvärr så är det Civilingengör inom datateknik, informations och kommunikationsteknik som man ansöker till och sen efter första året väljer man "Kina-inriktningen". Med andra ord så har jag ingen behörighet till det :(.
Detta betyder att jag MÅSTE läsa upp mina betyg, vilket jag lär göra till våren då jag ska läsa teknisk bastermin. Men frågan är vad jag ska läsa till hösten :o. Funderade först på att läsa en kurs i kinesiska, men den är ett helt år och inte en termin som jag hade hoppats på. Det hade ju varit perfekt annars, då jag läser en termin kinesiska, sen teknisk bastermin och till nästa höst läser jag Civilingenjörsprogrammet.

Oh, ångrar som fan att jag inte valde att läsa till matte e på gymnasiet, för då hade allt funkat bra nu...

Jag ska leta vidare och hoppas på att jag hittar en liten kurs som jag kan läsa till hösten. För jag vill verkligen läsa Civilingengör - Datateknik - Kinainriktning!

Hoppas hoppas hoppas!!!

Högskoleprovet

Idag gjorde jag högskoleprovet på Filborna. Det var inte det lättaste jag har gjort om jag ska vara ärlig, jag har inte ens vågat rätta mitt resultat xD. Anyway, vaknade vid 07.30 tog bussen och sen stressade för att leta efter salen. Vi började med mattedelen, eller ja den med två påstående. Sen så var det rast, träffade Jonny och snackade med honom ett tag.
Nästa prov var svenska läsdelen, jag läste (för sakta tydligen) och hann med två och en halv, sen så sa ledaren " ja nu är det 15 minuter kvar" och jag hade två texter kvar :(. Det blev alldeles för många gissningar, men texterna var inte precis det roligaste som jag läst så... :p Någon handlade om fåglars sociala liv xD och en annan om bilderböckers pusselbitar haha.
Rast nr2, snackade med Jonny igen och vi bestämde oss för att ta lunch på någon pizzeria (Y). Det tredje provet var Diagram/kart-delen!! Jag kämpade som fan och blev typ skitglad när jag kom på hur jag skulle göra. Tiden gick mycket fortare nu...men jag hann ändå med större delen av provet (Y), nöjd gick jag ut från klassrummet och tog lunch.

Fjärdedelen var engelska läsförståelse och svenska ORD delen. Engelska läsförståelsen kändes iallafall bra, jag hann läsa klart texterna snabbare än förväntat och hade tid över till att "skumma igenom svaren". ORD-delen vet jag dock inte, fan har aldrig hört talats om orden tidigare xD.
Korpulent?
Ympa?
Kakofoni?
Indolens?
Jokk?
Sovring?
Karg?


Rast igen, och sista provet var också en diagram/kart-del. Vi gjorde två eftersom en av dessa var en "utprövning" och skulle inte räknas med i resultatet. Vi visste inte vilken av de som var det rätta...
Efter en lång dag var jag extremt(!!!) trött och jag var HELT BORTA under några minuter, jag sov inte - utan det var mer att jag inte var "medveten"..
Provet var så sjuukt mycket svårare och jag tänkte " det här måste fan vara en utprövning..." MEN det var det inte!!! Skiit också, jag som (tror att jag) fick så bra på första och så var det bara en utprövning -.-'

Ja, det var min dag det. En lördag med åtta timmars prov.

( Jag ska smälta in att högskoleprovet är avklarat och rätta svaren imorgon)

/ Camilla \

Snabb uppdatering

Redovisning i Teknikutvecklign och företagande imorgon/fredag.
- Hållfastegenskaper för metall? plast?
- Miljöaspekter?
- Återvinning?
- Säkerhetskrav?

Redovisning på samhälle, en inrikesnyhet. Bjärsta fallet...eller Landskronamordet?

MEN på kvällen 20.30-23.00 drar jag till Väla på en "Galen shopping-kväll" då 81 av Välas butiker ha rabatter. Det är mest 20% på varorna, inte så myket men alltid något. Sen så ska jag nog skaffa ett par nya skor då det är köp 3 betala för 2, men behöver jag tre par skor?

Ska leta efter klänning också till bröllopet och en till studenten!

Just det, shoppingkvällen är endast för HD-medlemmar...

Nu ska jag jobba vidare på redovisningarna imorgon

/ CAMILLA /

RSS 2.0