Programmering (Y)

Sitter och kämpar med java-programmering. Detta är den sista övnings-uppgiften och sen har vi en till inlämningsuppgift innan det är dags för tenta!

Tenta btw, snart är denna terminen slut, som tur så har vi bara två tentor, inte som i julas då vi hade tre tentor på två veckor. Det slår dock inte mitt rekord under omtenta-perioden, då jag hade tre tentor på EN vecka, dvs 2 dagars ledigt mellan varje tenta + att jag dessutom hade redovisning dagen efter min sista tenta.

Anyway, programmeringen är svår, men jag tycker att det är skitkul, eller ja det är kul och se resultatet av något som bara består av koder. Jag programmerar för tillfället i C och JAVA. ( kommer förmodligen att läsa C++ och PHP senare )
I C-programmering har vi just nu ett projekt där vi ska programmera en fullt fungerade klocka! Man kan ställa in tiden / så ska den kunna synkronisera med en vanlig klocka.
Det har varit svårt, iaf på den andra delen på labben då vi skulle kunna placera ett tecken på en specifik position, omg jag och labbkompis satt hur jävla länge som helst med den uppgiften och vi testade alla möjliga kombinationer och lyckades icke lösa den. Senare så jämförde vi vår kod med någon annans och det visade sig att vi "glömt" nollställa bitarna i en port...

Vi har två lektioner till på oss att göra klart, det verkar som om det kommer bli sena dagar i skolan nu!

För övrigt, jag trivs något så otroligt bra med mitt val av utbildning. Jag gillar kurserna, och min klass är nog den bästa man kan få.

För övrigt igen så har jag börjat träna (igen)! Har varit där nästan varje dag sen jag skaffade kortet och tycker att det går riktigt bra. Det brukar vara så att jag är mer motiverad för att träna när jag INTE har träningskort, men nu fortsätter motivationen bara uppåt, tycker att det är sjukt kul och jag mår bra av det! Kör lite kondition ( ska köra mer senare...) och styrketräning D:

För övrigt ännu en gång, så tycker jag att 24 timmar på ett dygn är alldeles för lite, hinner ju med något alls.

Sista "för övrigt", så fyller jag 21 imorgon. O M G

RSS 2.0